Witaj na forum miłośników alkoholi i innych wyrobów domowych! Uwielbiasz wino, piwko, bimberek, nalewki i mód pitny a może domowe wędliny, chleb i przetwory? W takim razie zapraszamy do dyskusji na wszelkie tematy związane z domowym wytwórstwem!

Cydr lub jabłecznik. Wykonanie, przechowywanie, spożywanie. Wszystko na temat pysznego napoju jabłkowego.
Posty: 2 Strona 1 z 1
Postprzez miron185 » 1 lis 2017, o 12:37
Witam
Chcę zrobić cydr różany, browin ma coś takiego w swojej ofercie nazywa się chyba "cydr miłość".
Wiem że w skład wchodzi suszone płatki róży, hibiskus i pewnie czarna herbata.
Może ktoś mi podpowie ile muszę użyć składników na 25L cydru? Ile suszonych płatków róży a ile hibiskusu?
Może coś więcej mam dodać do tego trunku?

Z góry dziękuje za pomoc.

Tu link do cydru różanego
http://blogbrowin.blogspot.com/2016/08/cydr-rozany.html
Postprzez miron185 » 1 lis 2017, o 16:38
Mam wszystkie składniki dzisiaj zrobię wywar z 0,5 kg różny i 0,5 kg hibiskusa, osobno zaparzę 100g czarnej herbaty.
Oczywiście kwasek cytrynowy ale to dodam na końcu. myślę że to powinno starczyć na jakieś 20L. Z woltażem celuje w jakieś 4-5%.
Posty: 2 Strona 1 z 1

Zaloguj

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron