Koszyk


Razem

0,00 zł

Przejdź do koszyka



Ajerkoniak - Likier Jajeczny - Advocat

06 lis 2014

Składniki na ajerkoniak - likier jajeczny ok 25%:

  • 6-8 zółtek,
  • puszka mleka zagęszczonego niesłodzonego 500g,
  • szklanka cukru pudru (ok.150g),
  • Cukier Wanilinowy 15 g,
  • Spirytus 200-250 ml,
  • woda ok 100 ml.

Do naczynia w którym będziemy miksować wlewamy żółtka, cukier puder i cukier waniliowy. Całość miksujemy mikserem. Do przygotowanej masy jajecznej dolewamy mleczko zagęszczone dalej miksując. Następnie powoli dolewamy spirytus nie przerywając pracy mikserem. Warto na sam koniec dolać jeszcze 100-200 ml wody, aby nasz ajerkoniak nie był za gęsty. Gdy już całość jest dobrze zmieszana, zlewamy ajerkoniak do wcześniej przygotowanych butelek i na dobę wkładamy do lodówki. Smacznego!

Więcej interesujących filmów na temat produkcji trunków znajdziesz na naszym kanale YouTube. Daj nam suba i nie przegap żadnego odcinka. Zapraszamy też do polubienia fanpage'a Malinowy Nos na Facebooku.

Produkty, które mogą się przydać

Lejek ⌀90 mm

Lejek ⌀90 mm

  • 3,99 zł

Wszelkie prawa zastrzeżone. Malinowynos.pl © 2014-2019.

Realizacja: indemi.pl